Lågprisflyg till New York Marathon

Nu öppnas möjligheten att resa med lågprisflyg till New York Marathon. Det är SRRC Marathonresor som öppnar för möjligheten att pressa kostnaderna.
– För de som är tidigt ute och bokar finns chans att hitta billiga flygbiljetter, den chansen vill vi ge våra resenärer, säger Jens Kopland som är ny huvudägare av SRRC Marathonresor.

New York City Marathon är världens största maratonlopp. Arrangerande New York Road Runners Club har lyckats att få löpare från hela världen att resa till loppet som avgörs första söndagen i november varje år. Tidigt slog man också mynt av intresset. Sedan många är har man för varje land knutit upp reseföretag med ensamrätt att sälja startplatser.
I Sverige är det SpringTime Travel och SRRC Marathonresor som är de två resebolagen med rättigheten att sälja startplatser - men endast ihop med ett paketerbjudanden.

De billigaste resorna 2015 kostade med startplats drygt 20000 kronor med hotellalternativ fyra nätter i 4 bäddsrum.
Startavgiften för att springa loppet som researrangörerna får betala är drygt 4000 kronor. Betydligt mer än amerikaners avgift och som är 347 dollar (cirka 3000 kronor). Även löpare som kvalar in eller som deltar i utlottningen av startplatser betalar 347 dollar.

– Startavgiften kan vi inte göra något åt, men vi har arbetat med att hitta prisvärda bra hotellalternativ som fungerar bra för de som ska själva kan ordna flygresan. På det sättet har vi fått ner priserna trots att dollarn har stigit.

7950 kronor är priset för del i dubbelrum med SRRC Marathonresor. Lägg på 4950 kronor för startplatsen och i bästa fall 4000 kr för en tur och returbiljett från Skandinavien och prislappen hamnar på 16900 kronor.
– Vi har 115 startplatser till New York City Marathon 2016 - och vill man inte ordna flyget så kan vi naturligtvis ordna det också.

SRRC Marathonresor var det första svenska resebolaget att ordna resor till New York Marathon.
Redan 1979 ordnades första resan. I slutet av förra året sålde grundaren Peter Fredriksson bolaget till norska PWT Travel som är specialister på skid- och orienteringsresor.