Långa lördagar i lilla Säter

Tommy Nilsson håller på att bli en lika lång tradition som Säter Marathon.
För tredje året i rad vann Kvarnsveden-löparen med en tid strax under 2.40. Även segermarginalen och vädret är desamma!

Rena reprisen i Dalarna. Säter Marathon är en av de klassiska marorna i Sverige och i år kunde man mycket riktigt tro att man sett loppet förut.
Kvarnsvedens Tommy Nilsson vann med nästan tio minuters marginal efter att i ensam kamp mot vind och regn kämpat sig i mål på 2.39.47. Ifjol vann Tommy på 2.39.04, drygt tio minuter före klubbkamraten Dick Olsson.
Och för två år sedan hette segraren Tommy Nilsson (2.37.37). Han var nästan tio minuter före närmaste man. Vädret den gången?
I konkurrens med terräng-SM så tunnades halvmaran och kvartens klasser ut. Efter en varm och skön vecka så gjorde våren ett litet steg tillbaka med 7-10 grader varmt regn och snålblåst, vilket medförde dåliga tider genomgående.
I halvmaran blev det en riktig kamp där Peter Kujanpää från Hässelby nästan lyckades att komma ikapp segraren Johan Gustavsson från Mora allt detta på ganska måttliga tider beroende på vädret. Första dam på halvmaran blev starkt löpande Hanna Selander från Malingsbo och på hela Karin Hildingsson. Allra först i mål blev nästan som vanligt Anders Holmqvist som sprang fortast på kvartsmaran.
Nästa vecka skall väl lite SM-löpare dyka upp till terrängloppet spring i benen som går i Mellstaterrängen som blir den andra tävlingen i Dalarna.
Marathon herrar
1) Tommy Nilsson, Kvarnsvedens FIK, 2.39.47
Damer
1) Karin Hildingsson, 3.37

Halvmarathon herrar
1) Johan Gustavsson, IFK Mora, 1.15.34
2) Peter Kujanpää, Hässelby SK, 1.15.43
3) Dick Olsson, Kvarnsvedens FIK, 1.16.13
Damer
1) Hanna Salander, Malingsbo IF, 1.25.28