Lätt utmaning på Extreme

Löpserien Löplabbet Extreme bjuder på de 15 tuffaste terrängkilometerna i Stockholmstrakten. Men på tisdagen var det extremt lätt. Knappt en regndroppe på flera veckor skapade en torr bana. Det skapade en rekordstor uppsamling.

Över 120 löpare tog sig till den anspråkslösa träningstävlingen Löplabbet Extreme, i Sundbyberg, utanför Stockholm. Det är ungefär 50 procent fler än vid fjolårets premiärtävling. Det 15 kilometer långa spåret är välkänt i huvudstaden som rejält tuff, med stundtals lika mycket bergsklättring som löpning. Men den torra våren mildrade omständigheterna. De få regndroppar som fallit under natten ändrade inte på det. Endast ett par korta partier bjöd på den lervälling som annars är karaktäristisk för Extreme-spåret.

Det annorlunda med Löplabbet Extreme är inte bara den blygsamma avgiften på 30 kronor utan också den löpande starttiden. Deltagarna kan starta från klockan fyra på eftermiddagen till halvsju på kvällen. Nummerlappen behålls under hela säsongen. Löplabbet Extreme arrangeras nämligen ytterligare sju tisdagar med final den 22 september. De tio bästa kvaltiderna får vara med i finalen tillsammans med de som sprungit minst fem av kvaltävlingarna.

Snabbast i mål på den första kvaltävlingen var Göran Sander. Hans 55.58 var nästan en minut bättre än alla tider ifjol, men Göran fick klart för sig att han sprungit fel och förmodligen tjänat ett par minuter på det. Därmed fick han lämna över segeräran till klubbkamraten Cédric Schwartzler, som kom i mål på 57.40. Fyra löpare klarade sig under en timme och ytterligare två var just över. En prestation som klarades av inte fler än elva löpare under hela fjolåret.

Extreme Challenge, deltävling 1
Topp-sex

1. Cédric Schwartzler, Studenterna, 57.40
2. Peter Koolmeister, UBSS Triathlon, 58.35
3. Paul O''Connell, Irland, 59.53
4. Patric Johansson, Polishögskolan, 59.59
5. Johan Backlund, Team Skavsåret, 60.01
6. Martin Vose, Studenterna, 60.02

Alla resultat på hemsidan.