Ledarbyte på Marathongruppen - David Fridell tillförordnad verksamhetschef

Nordens största arrangör av motionsevenemang har utsett David Fridell till tillförordnad verksamhetschef efter Daniel Almgren som valt att gå vidare i karriären. Samtidigt har en rekryteringsprocess inletts för att organisationen under hösten ska kunna ta besked om vem som ska leda organisationen permanent.

David Fridell har sedan augusti 2016 varit marknadschef för Marathongruppen, och har innan dess arbetat såväl i det privata näringslivet på flera kommunikationsbyråer, som på Svenska Friidrottsförbundet. Han har också varit aktiv och ideell ledare i Spårvägens FK, en av Marathongruppens ägarföreningar, i nära 20 år. Han tillträder sin nya roll den 2 augusti.

- Jag är oerhört hedrad över att få chansen att leda en av Sveriges viktigaste idrottsaktörer. Det är en unik verksamhet vi har, som bidrar till den breda folkhälsan, och samtidigt är en motor för såväl elit- som barn- och ungdomsidrott. Tillsammans med alla duktiga kollegor ser jag fram emot att återigen få visa för deltagare och andra intressenter att vi är en av världens bästa arrangörer av motionsevenemang säger David Fridell.

Daniel Almgren har varit verksamhetschef för Marathongruppen sedan 2016, och bytet sker lagom till att organisationen får möjlighet att möte sina deltagare fysiskt igen, efter nära ett och ett halvt år av inställda evenemang i pandemins spår.

- Först och främst vill vi tacka Daniel Almgren för ett strålande arbete som verksamhetschef under drygt fem år. Vi önskar honom stort lycka till, säger Marathongruppens ordförande Bengt Olsson och fortsätter:

- Det känns tryggt att David Fridell accepterat uppdraget som tillförordnad verksamhetschef. David har en bred kompetens och en stark förankring i den ideella rörelse som vår verksamhet i hög grad är beroende av. Han kan verksamheten väl, och det ger oss möjlighet att i lugn och ro utvärdera vilken typ av ledare vi vill ska ta Marathongruppen in i framtiden. Vi i styrelsen har som ambition att kunna presentera en permanent verksamhetschef senast vid årsskiftet.

För Daniel Almgren väntar nya utmaningar i slutet av augusti.

- Det är inte utan en ansenlig portion vemod jag lämnar en organisation som gör så mycket gott och som skapar sådana fantastiska upplevelser. Jag tror att Marathongruppen nu kanske mer än någonsin har en otroligt viktig roll att spela som motor för folkhälsan och jag kommer med stort intresse följa organisationens utveckling framöver. Ett stort tack till Marathongruppens styrelse för förtroendet att utveckla verksamheten de senaste åren. Ett lika stort tack till alla mina fantastiska kollegor som jag fått skapa så många fina minnen med, säger Daniel Almgren

I samband med förändringen som nu sker kommer Jenny Sunding under hösten att vara tillförordnad marknadschef för Marathongruppen. Jenny Sunding har arbetat som kommunikationsansvarig i Marathongruppens marknadsteam sedan hösten 2019, och har en gedigen bakgrund både i kommunikations- och träningsbranschen.

– Jag ser fram emot den spännande utmaningen att leda vårt kompetenta marknadsteam när vi nu börjar leverera förstklassiga motionsevenemang igen för våra deltagare. Det kommer att bli en intensiv och rolig höst och vi är taggade till tänderna, säger Jenny Sunding.