Hemmalöpare först i Lidingö Tjejlopp

Sista Milen och Lidingö Tjejlopp är upptakten på Lidingöloppet. På söndagen var det över 2000 löpare som sprang på Lidingö Tjejlopp.
- Jag hade tänkt mig det här som en genomkörare inför 15 km nästa helg, sade
Kristina von Oelreich som till sin stora förvåning var först i mål på långa banan i Lidingö Tjejmil.

Kristina vann med tiden 42.07 på sista milens backiga bana. Länge ledde dock Jenny Lundberg, Veterinärhögskolan, men i backen efter golfbanan med endast lite drygt två kilometer kvar att springa kom Kristina von Oelrich farande.
- Jag märkte att hon inte orkade springa i backarna men jag ville inte stressa henne så jag låg och avvaktade innan jag sprang om, berättade Kristina von Oelrich.
Kristina är Lidingöbo och tränar ofta ute på Lidingöloppsspåren. Hon tävlar inte för någon friidrottsklubb, men har ett förflutet som mångkampare:
- Jag gjorde 2.30 på 800 meter som tolvåring, men satsade sedan på mångkamp och gick på friidrottsgymnasiet i Växjö. Jag var väl inte riktigt bra i någon gren egentligen...
Säger Kristina som hoppat 6.01 i längd och 1.72 i höjd. Och som nu vunnit Lidingö Tjejmil.
- Det riktigt duktiga tjejerna var ju inte här idag, men visst är det roligt att vara först.
Lidingö Tjejlopp samlade drygt 2000 löpare i de två klasserna. 1924 sprang 10 kilometer och ett hundratal löpare sprang den nya kortare klassen, 4 kilometer utan tidtagning.

Mer om Lidingöloppet 2004