Se sändningen från Premiärhalvan, lördag 20 april 10.30

Lidingöloppet betalar tillbaka

Ett fel inträffade vid programmeringen av tidtagningschipen till Lidingöloppets 30 kilometers klass. Alla löpare som betalat 40 kronor extra i hyra för chipen fick aldrig några tider - men Lidingöloppet betalar tillbaka hyran till alla löpare.

Redan i lördags när felet uppdagades så togs beslutet att betala tillbaka hyran på 40 kronor. Men många löpare orkade inte efter 30 kilometers kö ställa sig i den långa kön för återbetalningar.
- Naturligtvis så betalar vi tillbaka hyran (40 kr). Skicka ett mail till [email protected] där du uppger bankkontonummer (inkl. clearingnummer) så betalar vi tillbaka avgiften, skriver Lidingöloppets generalsekreterare Jan-Eric Österström till löparna på Lidingöloppets hemsida.
Lidingöloppet använder ett tidtagningssystem från norska Emit där mellantiderna lagras i chipet. En annan och uppenbarligen mer sårbar teknik än den som används i till exempel Stockholm Marathon och Vasaloppet där chipet registreras av en mottagare vid varje passering och målgång.

En olycka kommer sällan ensam heter det, och deltagare i 30 kilometersklassen råkade ut för ytterligare missöden.
Första startgrupp fick 11 sekunder för lång löptid. De elva sekunderna ska alltså dras från de tider som redovisats tävlingsdagen.
Tiderna kommer att justeras i de slutliga resultatlistorna. De löpare i startgrupp 1 som vill justera diplom med nya tider ombedes skicka in adress till [email protected] senast den 22/10.
Lidingöloppet kommer därefter under november att skicka ut korrekta diplom.

Dessutom startade startgrupp 4 för tidigt med 5 minuter . Tiderna justerades
under tävlingsdagen så att de blev rätt, men många löpare missade starten och var uppröra över misstaget.
- Vi beklagar verkligen dessa händelser, avslutar Jan-Eric Österström.

Mer om Lidingöloppet 2004