Pengarna tillbaka för chip utan tid

Fint väder, högt deltagarantal och god organisation. Det mesta fungerade bra när IFK Lidingö för 40:e gången arrangerade Lidingöloppet. På lördagen var det dock problem med tidtagningen för mellantiderna.

Det norska företaget Emit, som sköter tidtagningen på Lidingöloppet, lyckades inte få registreringen av mellantiderna vid varje kilometerpassering att fungera.
De löpare som betalat 40 kr extra för att hyra ett datachip, och därmed få kilometertiderna registreras, lovas få pengarna tillbaka.
Uppmaningen från Lidingölopet är att den som saknar tider, mellantider, namn, klubb, klass skickar ett mail till [email protected]

I löparforum på Puls.se var kritiken hård mot sättet som tidtagningen sköttes på.
Signaturen MK skriver:
- Jag frågade i problemhörnan om LL kommer att rätta till misstaget med att alla löpare i startgrupp 1 har fått 13 extra sekunder på sin sluttid. Svaret var att de inte kommer att justera detta, trots att de är fullständigt medvetna om att diffet mellan fröken ur och det aktuella startskottet var precis 13 sekunder för startgrupp 1. Märkligt!
Signaturen ALA fortsätter:
Så mycket anmälningsavgift och så lite respekt från Lidingöloppet?
Får man läsa någon officiell ursäkt och löfte om bättring till nästa år?
Eller kanske dom behöver mera pengar för att orka hålla starttiden också?
...och "BearTheFear" påpekar ytterligare en grov miss:
- Värre är väl nästan att dom släppte iväg 4e startgrupp minst 5 (fem!!!) minuter för tidigt. Stackars satar som kom till starten senare och insåg att deras start som skulle gå om någon minut redan gått för flera minuter sen. Skandal!

Mer om Lidingöloppet 2004