Löparna strålade i Höstrusket

– Jag älskar att springa på hösten. Och det här loppet är så härligt. Litet och familjärt samtidigt som all service finns på plats, säger en nöjd Jessica Löfbom. Jessica Löfbom var en av 1560 anmälda till Höstrusket på Norra Djurgården som arrangeras för andra året av Marathongruppen.
– För min del är det här början på den nästa säsong. Nu börjar snart träningen med TSM Running, träningsgruppen som jag springer med hela vintern och våren. Sen följer fler tävlingar till våren.

Jessica Löfbom gillade sköna Höstrusket på Norra Djurgården i Stockholm.

– Det är superkul, vi har ökat vårt deltagarantal med 35 procent sedan förra året, sade projektledaren Sophie Ottosson.
Med lite sol och cirka 10 plusgrader gjorde loppet inte riktigt skäl för sitt namn. Stundtals lite blåsigt, men annars ett snudd på perfekt löparväder.
Det var många duktiga löpare på plats och på herrsidan var det ett flertal som sprang de 10 kilometerna på under 35 minuter. Vinnaren Muhammad Reza, från en av arrangörsklubbarna Spårvägens FK, kom i mål på fina 30:34. På damsidan sprang tre tjejer på under 40 minuter. Vinnaren Lisa Ring, IK NocOut.se kom i mål på 38 blankt. Och då hade hon redan hunnit med 20 kilometer.

En del av Lisa Rings lördagsträning. Lisa som förra året sprang VM i maraton vann Höstrusket på 38.00.
Visst ska Muhamed Reza vara nöjd med segertiden 30.34 i herrklassen.

– Jag lade in Höstrusket som en del i mitt långpass. Jag sprang två mil hit – sedan värmde jag upp i 2 kilometer innan starten gick. Nu ska jag springa ytterligare en mil. Jag sprang min första mara, Vintermaran här, så att springa på den här platsen, den här tiden på året ligger mig verkligen varmt om hjärtat sa Lisa Ring med ett stort leende.

Kul också att se ultralöparen Sophia Sundberg på plats. Sophia som är van att springa 100 kilometer fick nu ett ”kort” och snabbt lopp istället.
– Jag har inte sprungit ett fartpass sedan augusti, så jag var lite nervös. Men det här gick ju över förväntan skrattade Sophia som kom i mål som trea. Jag älskade banan – det var lite backigt, men jag är stark i backarna.

Många av löparna i Höstrusket laddar nu för en härlig säsong med vinterträning – och drar sedan igång 2019 med ASICS Premiärmilen.
– Ja, det är precis så jag planerar att göra. Men eventuellt klämmer jag in Winter Run redan i januari och jag får tid. Hösten och vintern är som sagt min bästa löparsäsong, sade Jessica Löfbom, men nu ska jag hem och ha en mysig lördag. Det blir med ett avklarat lopp i benen.