Loppen duggar tätt - snart dags för Run for Pride

Motionslöpningen boomar just nu och intresset för att springa lopp är stort. Förutom de stora evenemangen som adidas Stockholm Marathon, Vårruset och Göteborgsvarvet bjuder våren också på många mindre och färgstarka lopp. Bland annat Run for Pride som arrangeras den 16 maj på Djurgården i Stockholm.

Det är området bakom Sjöhistoriska museet som förvandlas till en färgsprakande scen med fokus på glädje, fest och gemenskap när startskottet går för årets upplaga av Run for Pride. Arrangörerna hoppas på nära 1 000 deltagare som springer för hbtqi-personers rättigheter.

Man kan springa eller gå distanserna 5 eller 10 km, alternativt 5 km med din hund i Pets Run, under paraollen att glädje går före prestation. Priser delas ut i kategorierna ickebinär, dam, herr samt för bästa utklädnad, och en del av anmälningsavgiften skänks till RFSL.

Run for Pride har hittills samlat in ca 250 000 kr till initiativ i Sverige och i världen som främjar hbtqi-personers rättigheter.

– Run for Pride välkomnar alla, oavsett bakgrund. I år siktar vi på 1 000 personer och känner en särskild glöd och entusiasm. 100 kronor av varje såld biljett går till RFSL och deras viktiga arbete för att stötta utsatta hbtqi-personer både i Sverige och internationellt. I en tid av ökande hat och hot mot är Run for Pride mer relevant än någonsin tidigare, säger Janne Siponen, grundare av Run for Pride.

Eventområdet öppnar kl. 16 med uppvärmning av konferencier och DJ MartinCarl.

Läs mer om evenemanget!