Lyckad premiär för Arvika Marathon

Översvämningarna i vintras satte Arvika på kartan. Entusiasterna i Löparklubben tänker se till att vi också förknippar orten i Värmland med maratonlöpning.
På lördagen var det premiär för Arvika Marathon, ett lopp som vi kan anteckna i tävlingskalendern många år framåt.

- Ja, det här var jätteroligt, men det känns lite grann i benen förstås, säger tävlingsledaren Torbjörn Karlsson som själv sprang de sex varven på 3.30.
51 löpare kom till start i premiärloppet. 10-15 grader och hård vind gjorde att det inte blev direkt lättlöpt. Men lika tufft som i februari när man hade genrep (vi sade ju att de var entusiaster i Arvika!) var det inte. Då var det 16 gradig kyla, och nio löpare sprang helmaran. Den gången var Olle Rundberg från Bovallstrand först. Nu gick segern till Kvarnsvedens pålitliga "under-tre-timmar-löpare" Tommy Sjöström som vann på 2.52.21.
I damklassen vann Ann Robertsson på 3.46.39 i sitt livs första maratonlopp!
- Arrangörsmässigt var det här en fullträff, tyckte Åke Lindgren som åkt ända från Laisvall i Norrbotten för att springa premiärloppet i Arvika.
Med en tid på 3.04.39 var Åke nöjd. Samtidigt konstaterar han att det blir svårt att hinna återhämta sig till Stockholm Marathon om tre veckor.
- För två år sedan sprang jag på 2.53.34, men i år är jag inte lika bra tränad och det här loppet lär sitta i benen.
Men visst är det roligt att Sverige fått ett nytt maratonlopp i maj. Torbjörn Karlsson & Co är medvetna om att det är svårt att locka några massor veckorna innan Stockholm Marathon.
- Jag tänkte att "allt över 40 löpare är godkänt" - och så får vi 51 anmälda. Då måste man ju vara nöjd - och då kan vi väl fortsätta med det här loppet i maj nästa år, funderar Torbjörn Karlsson.

Män
1) Tommy Sjöström, Kvarnsveden 2.52.21
2) Fredrik Henriksson, Arvika LK, 2.58.20
3) Åke Lindgren, Laisvall, 3.04.39

Kvinnor
1) Ann Robertsson, Arvika LK, 3.46.39
2) Hilde Ringsbu, Norge, 3.56.43
3) Monica Simsson. Täby LRK, 4.13.51
4) Siv Herbertsson, IF Rigor, 4.22.20.