Lyckad start för nya nattloppet

På torsdagskvällen avgjordes en helt ny tävling i Stockholmsnatten. Urban Night Run är ett danskt eller möjligen norskt initiativ som dessutom är gratis för deltagarna (tack vare Powerade och Puma)! Tanken är att folk ska få uppleva känslan att springa genom tomma, upplysta gator mitt i den centrala storstaden.

Loppet, som förövrigt var bra arrangerat, var 5 kilometer och kördes samtidigt i Köpenhamn, Stockholm och Bergen. Banan i Stockholm var konstruerad av Marathon.se:s träningsexpert Anders Szalkai och började i Kungsträdgården.
Den slingrade sig sedan längs Hamngatan och vidare förbi slottet och in genom Gamla Stan för att sedan komma tillbaka via Rosenbad och Operan. Målet stod precis som starten i Kungsträdgården.

Snabbast bland de dryga 150 startande var Rånäslöparen Niklas Österberg på tiden 15.00. Spårvägens Jörgen Johansson var endast 9 sekunder bakom och ytterligare ett par sekunder bakom honom kom Enhörnas Linus Nilsson.
Snabbast på damsidan och åtta totalt var Hässelbys Lisa Blommé på tiden 16.59. Inga Kazlauskaite från OK Linné var tvåa på fina 18.14min.

Fina priser gavs till ettan och tvåan i respektive klass, men väldigt mycket fina saker lottades också ut. Ett bättre prisbord har inte skådats på mycket länge! Folk gick hem med allt från presentkort och gymkort till pulsklockor, och givetvis en mängd med sportdryck!
För löparna är bara att hoppas att arrangörerna jobbar vidare med konceptet och att informationen kommer ut lite tidigare.

I Stockholm var det 151 löpare som sprang Urban Night Run, i Köpenhamn 227 löpare och i Bergen 109 löpare.