MAI protesterar mot Hammarbys Dagbladsseger

Det går ingen vidare för Bajens bollspelare. Desto bättre är Hammarbys friidrottssektion, som var snabbast i den klassiska Dagbladsstafetten på lördagseftermiddagen - på Djurgårdens hemmaplan!
MAI lämnade dock in en protest och det avgörs nu inte förrän på tisdag om laget får behålla sin seger.

Hammarby-Malmö FF är en klassisk fotbollskamp. På Dagbladsstafetten fick Hammarby kämpa mot Malmö AI. Malmöklubben kom till Stockholms Stadion med en färsk seger i Nordens mest prestigefyllda stafett, i Holmenkollen. Därmed hade skåningarna chansen att som första förening på 40 år vinna båda stafetterna.
Men efter att Hammarby tagit ledningen var det medeldistans-specialisterna i Tureberg som övertog befälet tack vare en mycket stark löpning av Thomas Byrberg, som passerade självaste Rickard Pell inne på Stadion i slutet på det första av de tre varven. Men Hammarby återtog ledningen mycket tack vare Swaziland-löparen Ossie Mdziniso. På slutsträckan gick grönvite Johan Klinteskog ut ett par-tre sekunder före Turebergs Niklas Norling och ytterligare ett par sekunder före MAI:s Torbjörn Johansson. Klinteskog höll hela vägen medan Andersson kunde ta sig förbi den mjölksyretunge turebergaren som hade gett allt för att nå ikapp Hammarby.
MAI lämnade in en protest över att Hammarby använt sig av Mdziniso. Frågan är om Hammarby har rätt att använde sig utav honom. Svaret kommer först efter Pingsthelgen, då Svenska Friidrottsförbundet kommer att behandla ärendet.
Även tjejerna hade en rafflande kamp mellan tonåringarna Mar-Lee Norberg och Charlotte Karlsson, som avgjordes 50 meter från mål då Mar-Lee från favorittippade Rånäs lyckades skaka av sig uppstickaren från Löpargymnasiet.

Resultat Män seniorer
1 Hammarby IF 20.51.5*
2 Malmö AI 21.00,2
3 Turebergs FK 21.06,4
4 Rånäs 4H 21.28,0
5 Hässelby SK 21.50,6
6 Fredrikshofs FIF 23.52,0

* Protest inlämnad av MAI om Hammarbys laguppställning följde Svenska Friidrottsförbundets regelverk.

Kvinnor seniorer
1 Rånäs 4H 16.19,4
2 Löpargymnasiets IF 16.21,2
3 Täby IS 16.25,5
4 Hässelby SK 17.05,6
5 Fredrikshofs FIF 18.09,2

Alla klasser på Dagbladsstafettens hemsida