Malin Ewerlöf byter manageroch åker till Sydafrika

Johan Engquist har i tre år fungerat som manager för fjolårets EM-tvåa på 800 meter, Malin Ewerlöf.
Nu går de två skilda vägar.

- Vi har gemensamt kommit fram till beslutet och vi skiljs som vänner, säger Malin.
I fortsättningen kommer Daniel Wessfeldt att vara den som sköter Ewerlöfs tävlingar. När det gäller sponsorskontakter har hon sedan i höstas ett avtal
med Auto Strada.
Wessfeldt har ett decenniums erfarenhet som manager och hans mest kände adept, Patrik Sjöberg, lade officiellt skorna på hyllan i förra veckan.
- Jag och Malin har länge kommit bra överens, och jag är övertygad om att samarbetet kommer att bli givande för båda parter, understryker Wessfeldt.
I stall Wessfeldt ingår bland andra längdhopparna Mattias Sunneborn och Erica Johansson, den isländska stavhopparen Vala Flosadottir, den amerikanska längdhopperskan Shana Williams (tvåa på inomhus-VM) samt de norska stjärnorna Hanne Haugland (höjd), Steinar Hoen (höjd) och Geir Moen (200 meter).
Malin Ewerlöf har varit lätt förkyld i fem dagar och stått över träning. I stället har hon varit ute på en tredagars turné, Stockholm, Göteborg och Malmö, som föreläsare för Sema Group Info Data.
På fredagen lämnar hon Sverige och åker på ett drygt månadslångt läger till Sydafrika för att bygga upp styrka och kondition inför sommarens tävlingar. Malin kommer tilbaka den 2 maj.
- Det är helt fantastiskt. Bra träningsmöjligheter, behagligt klimat, vacker natur och det är billigt att leva där. Det är femte gången jag åker dit, säger Malin.