Många nyheter på Stockholm Marathons hemsida

Inbjudan och anmälan till Stockholm Marathons jubileumslopp nästa år finns nu på Internet: <a href="http://www.marathon.se/stockholm/">www.marathon.se/stockholm.</a>
På Stockholm Marathons nya hemsida presenteras två intressanta nyheter: Samtliga resultat och loppets historia.

Lennart Bresky, som är Stockholm Marathons statistiker, har jobbat hårt i ett par år för att sammanställa samtliga resultat i Stockholm Marathon genom åren.
De första årens resultatlistor är inte helt fullständiga när det gäller uppgift om löparnas klubbtillhörighet eller födelseår. För Bresky har det därför varit ett detektivarbete att försöka lista ut om Anders Svensson som 1980 har Stockholm som klubbtillhörighet är samme Anders Svensson som tre år senare representerade Spårvägen.
- Jag tror att jag lyckats med att identifiera löparna. Alla som genomfört ett Stockholm Marathon har fått ett kundnummer. På det sättet är det lätt att på Internet få fram samtliga resultat för en löpare, säger Lennart Bresky.
Bresky håller just nu på med den sista korrekturläsningen av resultaten.
Därför finns just nu endast resultaten för 1979, 1980, 1981, 1982 och 1983 samt för Stockholm Extra Marathon 1982 och 1983 på Internet.
- Vi kommer att fylla på med nya resultat hela tiden. Jag räknar med att vi får klart två nya år i veckan, förklarar Lennart Bresky.
På resultatsidan går det bra att söka på namn, förening/ort eller på
placering.

Stockholm Marathons historia är nu dokumenterad år för år av Janne Ahlström som varit med i tävlingsledningen ända sedan 1979. I historiken kan du t.ex. läsa att ABBA-stjärnan Björn Ulvaeus sprang Stockholm Marathon på 3.23.54 1980 och att det bara var sju plusgrader när loppet avgjordes 1987.

Intresset för den 25:e upplagan av Stockholm Marathon är stort. På
fredagen var 4 951 löpare anmälda. Samma datum i fjol var siffran 3814.
- Det är positivt att den uppåtgående trenden ser ut att fortsätta. Vi har ökat deltagarantalet varje år sedan 1996, kommenterar
tävlingsledaren Ulf Saletti.
- Vi arbetar just nu hårt för att jubileumsloppet 2003 ska bli extra bra.

På Internet är Stockholm Marathon varit ledande bland stora motionsevenemang. Evenemanget var först bland svenska lopp med att kunna ta emot anmälningar och betalningar på nätet. Numera finns alla betalningsmöjligheter direkt när man anmäler sig.