Måns under 2.30 och ny seger i Reykjavik!

Måns Höiom vann på lördagen Reykjavik Marathon för andra året i rad och lyckades med 2.29.10 ta sig under 2.30 för sjunde gången på två år!

Det var elva grader och flera regnskurar när det 22:a Reykjavik Marathon genomfördes den 20 augusti. Det blåste också mycket och eftersom Måns fick springa i stort sett hela loppet solo så var han nöjd med tiden.
– Siste löparen släppte redan efter två kilometer så jag fick helt göra mitt eget lopp, förklarar Måns som var nio minuter före tvåan i mål.
Halvvägs hade han 1.13.10 men slog sedan av på farten när han insåg att han inte skulle kunna närma sig perset (2.23) i det svåra väderförhållandena. Banan är flack och löps två varv i centrala Reykjavik. Första varvet är 10 km och det andra 32.
– Jag lättade mer på träningen nu jämfört med förra året då jag vann på 2.26, fortsätter Måns.
Även Måns bror Runar var på plats men han nöjde sig med halvmaran som startade 70 minuter efter. Den vann han på 1.13.32 och nu satsar båda på att göra en EM-kvalificerande tid i början av oktober.
– Troligen blir det Chicago Marathon den 9 oktober om inget oförutsätt händer. Målet är att ta sig under 2.20, avslutar Måns.