Maradagar 2 - andhålet

Tidspusslet. Ingen gång blir det knepigare och tightare än under en maravecka. Arbetsdagar som går i varandra, en to do-lista som aldrig tycks bli kortare, att ständigt be om hjälp och att ständigt hjälpa. Då behövs de. Andhålen.

Det är årets roligaste vecka. All energi man får av kollegor och löpare. Den kan man leva på länge. Men det är också en intensiv vecka. Vi hittar alla energi på olika sätt men för mig vinns den bäst genom en kvällslufs i försommarvacker skog. Dofterna så friska att de nästan hörs, luften som ännu inte hunnit bli högsommardäst, den lysande grönskan. Steg för steg. Andetag för andetag. Tanke för tanke.

Löpningen har en särskild kraft. Och på lördag kommer den bära 16 500 löpare från 100 nationer genom en världens vackraste huvudstad. Steg efter steg. Andetag för andetag. Genom att hitta vårt eget andhål rustas vi till att göra helgen till årets fest. Och redo och förväntanspirriga kommer vi vara.

Förresten. Veckans lästips. Nya adidas Marathon Magazine som du kan plocka upp på Löplabbets butiker, adidas butiker, Runners’ Store och hos Stadium Run. Den finns också på vårt expo och delas ut till alla löpare som deltar i adidas Stockholm Marathon. Missa inte!

/David Fridell

Mer läsning:
Maradagar 1 - veckan inleds