Mary Larsson tvåa i Spartathlon

Mary Larsson, TV88, tog i helgen andraplatsen i världens hårdaste löptävling, det 246 kilometer långa Spartathlon. Loppet går mellan Aten och Sparta i Grekland. Banan är mycket krävande, eftersom flera bergskedjor ska passeras under loppet.

Mary hade magproblem under loppets första halva. Detta gjorde att hon lakades ut på vätska och mineralsalter. Magen stabiliserade sig dock under natten och då kunde hon springa bra igen.
Loppet startade vid Akropolis klockan sju på fredagsmorgonen. Sedan sprang man non-stop hela vägen. Mary sprang i mål i Sparta strax innan klockan 14 på lördagen. Då hade hon inte vilat något under hela loppet.
Japanskan Hiroko Okiyama vann på tiden 29.16.37. Mary kom in som tvåa bland damerna och 15:e totalt i hela tävlingen, på tiden 30.56.16. Detta resultatet var hon mycket nöjd med, trots att det var två och en halv timma långsammare än hennes banrekord från 1998.
Herrklassen vanns av japanen Masayuki Ohtaki på 24.01.10.
Kjell-Ove Skoglund blev 34:a på 33.17.44.
Hur stora påfrestningar löparna utsätts för i Spartathlon kan belysas av att det bara brukar vara en tredjedel av alla startande som orkar ta sig i mål. I år kom 88 av 230 löpare ända till Sparta. Mary har startat i Spartathlon 11 gånger och kommit i mål alla gånger utom en.