Se sändningen från Premiärhalvan, lördag 20 april 10.30

Missade du EM-loppet? Spring för OS!

I lördags avgjordes det första EM-loppet inför mästerskapen i Göteborg 2006. I Stockholm springer man på onsdagen inför nästa års olympiska spel - det ett år kvar till invigningen av OS i Aten.

På årsdagen - onsdagen 13 augusti - arrangerar Sveriges Olympiska Kommitté och Internationella Olympiska Kommittén i samarbete med Stockholm Marathon Olympic Day Run med start och mål på Stockholms Olympiastadion.
Loppet startar 19.00.
SOK:s ordförande Stefan Lindeberg och generalsekreterare Gunilla Lindberg kommer att finnas på plats för att berätta om läget inför spelen sett ur både sportslig och organisatorisk synvinkel.
De OS-aktuella boxarna med bland annat Andreas Gustafsson och Majid Jelili kommer också att finnas på plats för att tillsammans med förbundskaptenen Lennart Bernström springa loppet och intervjuas från scenen.
Olympic Day Run avgörs på en banan genom Lilljansskogen, deltagarna kan välja att springa banan ett varv (4,7 km) eller två varv (8,8 km).
2 136 löpare är anmälda.
Intresserade löpare kan i så fall anmäla sig till Olympic Day Run. Direktanmälan görs på Stockholms Olympiastadion, marathonporten (ingång från Valhallavägen) onsdagen 13 augusti kl 17.00-18.30. Avgiften är 200 kronor.

Även EM i Göteborg har fått sitt speciella hyllningslopp. I lördags avgjordes det första loppet inför EM 2006. Löpartävlingen kommer att arrangeras varje år fram till EM och sträckan, 10.549 meter är en fjärdedel av ett maraton. Den löpare som springer alla fyra lopp får en sammanlagd tid och kan sedan jämföra sig med de "riktiga" löparna på EM:s maraton.
- Men i första hand är EM-loppet ett motionslopp och en upptrappning mot EM 2006, säger Hans Hultman på Göteborgs Friidrottsförbund som arrangerar loppet.
Vinnare i herrklassen blev Martin Ojuko från Kenya på tiden 31.04. På damsidan var det danskan Anne-Mette Jensen som sprang hem vinsten med tiden 36.25