Musse ska tävla upp farten

Sveriges bäste långlöpare är tillbaka. Efter en skadevinter är Mustafa Mohamed tävlingssugen. EM-tvåan i terränglöpning är beredd att dubblera i terräng-SM.
- Jag kommer att springa fyra kilometer och känns det bra kommer jag att köra tolvan, också säger Mustafa Mohamed i en intervju i Marathon.se:s webb-TV.

Fram till SM i terränglöpning 4 maj i Växjö kommer Mustafa Mohamed att tävla flitigt. Efter en skadevinter gäller det att få upp farten. Mustafa tog EM-silver i terränglöpning i december men drabbades i februari av en överansträngning i nedre vadmuskeln.

- Jag känner inte av skadan längre, men jag har en bit kvar till formen, säger Mustafa.
Efter en lugn månad kunde Musse börja springa igen i mars och säsongsplaneringen är nu helt inriktad på 3000 meter hinder i OS i Peking. Mustafa var fyra i VM förra året och slog Anders Gärderuds svenska rekord med sina 8.05.75.

När den svenska terrängsäsongen tar slut i maj blir det ett mini-träningsläger med britten Mo Farah, Under juli kommer Mustafa sedan att träna på hög höjd i Schweiz.
Många löpare är bekymrade över den förorenade luften i Peking. Världsettan i marathon, Haile Gebreselassie har redan deklarerat att han inte kan springa maraton i den dåliga luften.
- Man ska nog vara så lite som möjligt i den förorenade miljön där och hoppas att det inte är så farligt den där lilla korta stunden, säger Mustafa Mohamed.