Mycket löpning på Träningsdagarna

På fredagen är det premiär för mässan Träningsdagarna. 35 utställare finns på plats i Stockholmsmässan och under tre dagar finns ett digert seminarieprogram med bland annat Anders Szalkai som föreläsare.

- Jag kommer att under lördagens föredrag prata om maratonträning utifrån de träningsprogrammen som jag gjort för Marathon.se, säger Anders Szalkai. Det kommer också att finnas möjlighet att ställa frågor till mig i samband med föredragen.
Anders Szalkai är utbildad idrottslärare och är en av Sveriges bästa maratonlöpare genom tiderna. På mässan får han sällskap av andra framgångsrika maratonlöpare. I Runners' Corner kommer årets svenske mästare Kent Claesson och dubble Stockholm Marathon-vinnaren Alfred Shemweta att finnas på plats och bland annat prata om sina klubbars stora arrangemang. Claesson tävlar för Spårvägens FK och Shemweta för Hässelby SK - klubbarna som gemensamt ordnar Stockholm Marathon, Tjejmilen och ett tiotal andra evenemang under löparåret.
Precis som det ska vara på mässor har även loppen specialerbjudanden om man passar på att anmäla sig till loppen.

Totalt är det ett 35-tal utställare som finns med i den första upplagan av Träningsdagarna. Mässan är syskon-utställnng till den mer etablerade Allt för hälsan som håller till i samma mässhall.

Entré för en dag till båda mässorna kostar 125 kronor. Mässan har öppet enligt följande: fredag och lördag 9-18, söndag 9-17.
För dem som vill besöka seminarierna kostar heldag 260 kronor och engångsbiljett 60 kronor.