Se sändningen från Premiärhalvan, lördag 20 april 10.30

När Thysell laddar vinner Enhörna DM

April är terränglöpningens stora månad i Sverige. Den slutar med terräng-SM i Värnamo 24-25 april. Som upptakt kör många distrikt DM. På tisdagskvällen avgjordes korta banan i ett av landets bästa distrikt, Södermanland.

Det blev inte helt oväntat total Enhörna dominans i Bjarne Thysell, Ärla IF frånvaro när DM på kort bana 4 km avgjordes på hemmaplan på tisdagskvällen.
(Thysell laddade istället för London Marathon på söndag.)
Liksom i Västergötlands korta DM förra lördagen då maratonlöparen Lars Andervang fick ge sig för Lars Olandersson blev det nu en överraskande segrare.
Anders Karlsson vann med 19 sekunder före Patrick Hallén som i sin tur slog Mats Johnsson med tre sekunder.
Anders som till den här säsongen tränat som han gjorde i början på 90-talet det vill säga mycket orientering varvat med kortare intervaller.
Damklassen vanns av Lena Kullstam, Råby-Rekarne FIF.