Nu har Lisa hittat formen

Efter en mindre lyckad säsong börjar Lisa Blommé närma sig toppformen. På söndagen gjorde Lisa sitt bästa lopp för I år när hon kom på andra plats I Nordiska mästerskapen I terränglöpning.

Lisa öppnade försiktigt på den tuffa banan I Södertälje. Hon låg på nionde plats efter ett varv, men plockade sedan placeringar.
– Det var inte så att jag medvetet öppnade I lugnt temp. Det var smalt I starten och jag kom efter direct, berättade Lisa.
– Jag tycker att jag sprang ganska starkt under det första varvet, men det var svårt att springa om.
– På andra varvet jobbade jag mig upp placering för placering.
Halvvägs ute på det tredje varvet var Lisa uppe på tredje plats. I början av den sista backen – c:a 800 m från mål – passerade hon Ida Nilsson och kunde springa I mål som ohotad tvåa.
– Det går bättre och bättre för varje lopp, konstaterade Lisa.

Lisa Blommé var tvåa på 8 km vid terräng-SM I våras, men sedan fick hon problem med ansträngningsastma och tvingades vila från allt tävlande i ett par månader. Det är först nu som fjolårets svenska mästarinna på 10 000 m kommit ikapp med träningen.
Lisa, som regelbundet skriver här på Marathon.se, tävlar närmast I ett terränglopp I Frankrike den 24 november och sedan eventuellt I terräng-SM som avgörs I Spanien den 9 december.

Stockholm Marathon-vinnaren Kirsten Otterbu demonstrerade att hon är Nordens bästa kvinnliga långlöpare genom att vinna NM. Den hårdtränande norskan var 16 sekunder före Lisa Blommé. Segern var imponerande med tanke på att Otterbu sprang Frankfurt Marathon på 2.29 för en vecka sedan.

I frånvaro av Mustafa Mohamed, som är på träningsläger I Sydafrika, blev hemmalöparen Erik Sjöqvist bäste svensk I herrklassen. Han var sju sekunder efter segraren Jussi Utriainen från Finland.