Nya rekord för Vår Ruset

Vid halvtid för Vår Ruset har över 70 000 kvinnor fullföljt loppen runt om i Sverige. Den 22 maj springs det nionde loppet i årets serie om totalt 18 lopp. Från starten den 2 maj i Malmö har man 21 dagar senare landat i Västerås.

- Allt tyder på att vi slår förra årets siffror på antal anmälda. Då var det på 142 300 personer anmälda, i år tror vi på ytterligare ett par tusen, säger tävlingsledare Christer Clefberg. Det är glada tjejer som ger sig ut på de 5 kilometrarna och de flesta är lika glada då de går i mål!

En bidragande orsak till glädjen kan ses i speakerbåset. Där finns den för året nya konferencieren Peter Siepen. Han inspirerar deltagarna med uppmuntrande ord och underhållning inför start, men kan även ses som en inspiratör i sig. Siepen tar alla tillfällen i akt att prata om vikten av rörelse och trivs ganska bra med epitetet ”hälsoprofet”.

Det finns fortfarande chans att delta i årets upplaga av Vår Ruset. Ännu kvarstår följande orter: Gävle 24/5, Luleå 28/5, Umeå 29/5, Sundsvall 30/5, Stockholm 4/6 och 5/6, samt slutligen Visby 14/6.

Vår Ruset genomförs i 17 svenska städer från Malmö i söder till Luleå i norr. 2006 deltog över 142 000 kvinnor i loppen och det gör Vår Ruset till Europas största motionslopp för kvinnor.