Nya utmaningar i höst

Vill du ha nya löparutmanngar i höst? I så fall kan vi bara gratulera, för evenemangen blir bara fler och fler. Här ett axplock ur den digra listan, en blandning av stora och små, korta och långa, traditonella men även upplevelseinriktade evenemang. Eller vad sägs om att springa neri en gammal gruva med anor från 1500-talet?.


STHLM Urban Trail
– Inte bara förbi, utan in i och igenom


Först ut är STHLM Urban Trail med start och mål i Galärparken på Södra Djurgården söndag 12 augusti. Banan är cirka 10 kilometer och tar dig genom stadens gator, gränder och trappor. Du springer inte bara förbi, utan in i och igenom ett gäng kända och okända byggnader. Direktanmälan på plats på söndag för 500 kr. 
http://sthlmurbantrail.se


Stafesten för UNICEF
Löparfesten kommer till fem nya orter


Bellmanstafetten har blivit Stafesten och växer så det knakar. Den populära stafetten i Stockholm där lag om fem löpare springer 5 km ordnas i år även i Luleå, Jönköping, Göteborg, Malmö och Örebro. I Stockholm är det två dagar, men torsdagen 23 augusti är redan slutsåld. Lagplatser finns kvar till onsdagen 22 augusti. På de andra orterna är anmälan fortfarande öppen. 
http://stafesten.se/


Midnattsloppet
Löparna intar Ullevi i Göteborg


Sveriges största millopp ordnas i Stockholm 18 augusti, men det är loppet i Göteborg som bjuder på årets nyhet – en helt ny och flackare bana med start och mål på Ullevi stadion lördagen 25 augusti. Det tredje Midnattsloppet ordnas i Malmö lördagen 8 augusti. Anmälan till alla loppen är fortfarande öppna.
http://midnattsloppet.com/


Classic Running Linköping
Succé från Gotland testas i Linköping


Ett helt nytt lopp som har premiär lördagen den 25 augusti 2018 under Linköpings stadsfestival. Förlagan är hämtad från Classic Running i Visby och sträckorna du kan välja på är 5 km, 10 km och halvmarathon. Det finns även en ungdomsklass på 5 km och en teamklass där man delar på milen.
http://nordicsportevent.se/lopning/


Tjejmilen 
Sveriges största tjejfest


Den 35:e upplagan av Tjejmilen avgörs på Gärdet och Djurgården i Stockholm lördagen den 1 september. Crka 25 000 deltagare kommer att springa Tjejmilen som är Sveriges största idrottsevenemang för kvinnor. Anmälan är öppen.
https://tjejmilen.se/


Ramboll Stockholm Halvmarathon
Löparna intar Stockholm city


Lördagen den 15 september tar löparna över Stockholm city när Ramboll Stockholm Halvmarathon firar sitt 18:e lopp. Denna gång med ny spännande huvudsponsor samt nytt manér. Mitt i Stockholms innerstad kommer runt 15 000 löpare från över 80 nationer springa. 
http://www.stockholmhalvmarathon.se/


TCS Lidingöloppet
Utmaning med flera distanser


Lidingöloppets är sedan starten 1965 en av landets stora löparutmaningar, ett riktigt kraftprov för alla löpare – elit som motionär. Den klassiska distansen är 30 km men under helgen ordnas det lopp på alla möjliga distanser.
http://www.lidingoloppet.se


Tjurruset
Skitigaste loppet även i Falun och Helsingborg


Årets lerigaste, blötaste och garanterat skitigaste terränglopp har två nya orter, Falun (29 september) och Helsingborg (10 november). Liksom loppet i Stockholm (6 oktober) går det välja mellan 10 km eller nyheten 5 km och för ungdomar kan springa Kalvruset. Oavsett vilket, utlovas att din styrka, uthållighet och vilja sätts på prov. Du får erövra de brantaste backarna, lerigaste sankmarkerna och blötaste träsken.
http://tjurruset.se/

Sthlm Above below var STHLM X 2017 med löpning i tunnlar. För den som vill springa under jord finns i år nya Mine to Run.

STHLM Xploration Run 
Fyllt av utmaningar och klurigheter


STHLM Challenge 2018 avslutas med nya STHLM Xploration Run, lördagen 20 oktober 2018. ”STHLM X” är loppet som byts ut från år till år, varje år är det ett nytt evenemang som möter deltagarna. I STHLM Xploration Run får du springa runt och uppleva Södra Djurgården genom att välja en av tre banor med unika kontroller. Och det är inte bara kartan som hjälper dig hitta den snabbaste vägen mot mål. Längs banan kommer du att möta fysiska utmaningar och andra klurigheter som tar dig vidare till nästa kontroll. STHLM Xploration Run är minst sagt en spännande utmaning och en unik upplevelse.
http://sthlmx.se/


Mine to Run
Unik upplevelse i gammal gruva


Nu har du chansen att delta i ett unikt gruvlopp lördagen 17:e november i Dannemora gruva som ligger mellan Uppsala och Gävle.  Banan är ca 8 kilometer med 2 km ovan jord och har sin djupaste punkt på 230 meter under marken i tunnlar och schakt genom historiska slöjor som sträcker sig tillbaka till 1500-talet och Gustav Vasa. Här får du uppleva hur dina sinnen skärps när du springer genom intensivt mörker i en nära filmisk miljö med marschaller som kastar sitt ljus på steniga gruvpassager. Flacka partier förekommer, mestadels ovan jord, men var beredd på att spänna musklerna i både ned- och uppförsbackar.
http://minetorun.se/