Nytt Midnattslopp på lördag

Midnattsloppet på Söder i Stockholm samlade 14000 löpare i lördags kväll. Kenyanerna Sammy Tum och Janet Ongera vann elitklassen.
Men årets Midnattslopp är inte slut än.

På lördag är det nämligen premiär för Midnattsloppet i Västerås. Hammarby har gjort en löparserie av sitt succélopp och först ut är Västerås - och de går fortfarande att anmäla sig.
Men tillbaka till loppet på Söder i lördags kväll. I täten var det nämligen mer spännande än vanligt. Det var stor dramatik i täten av Midnattsloppet.
Kenyanerna Sammy Tum, Augustus Mbusya och tanzaniern Naftal Dakho körde hårt från början och växeldrog. Kanske en taktik för att hänga av Göteborgsvarvets segrare Mustafa Mohamed. Lyckad var den i vilket fall och de tre afrikanerna kunde själva göra upp om pallplatserna.
I tjejernas elitklass avgjorde tidigt kenyanskan Janet Ongera duellen med tanzanskan Zakia Mrisho och det var nätt och jämnt att Zakia Mrisho kunde hålla undan för bästa svenskan Malin Öhrn.

I den sköna sommarkvällen blev det som vanligt härlig stämning med den rekordstora publiken som kantade banan. Nästan 14 000 löpare av 15 000 anmälda löpare kom till start i Midnattsloppet.