Orienterarskor vinnarrecept i Kalmar

Burr, burr. 17 minusgrader i Kalmar på Nyårsafton. Ändå stod 150 löpare på startlinjen i det 15.e Sylvesterloppet i kalmar. Flest från Team Blekinge, men Högby IF vinner mest.

Magnus Olsson, Högby, firade sin tredje raka triumf på herrarnas korta bana över 5 000 meter.
Det blev tämligen odramatiskt runt Ängöleden, halkan till trots.
- Jag hade lite planer på att gå upp på den långa i år, men underlaget var tufft. Konkurrenterna släppte halvvägs, ungefär vid Teleskolan, så jag fick en ganska behaglig resa, kommenterade Magnus i lokaltidningen Barometern.
Klubbkamraten Ida Nilsson var första dam i mål efter fem kilometer, men fick se sig knappt slagen på upploppet av fjortonåriga lillebrodern David.
   - Jag tappade på honom ett tag, hann ikapp men orkade sedan inte spurta. Det var kallt när man värmde upp, men sen rätt skönt att springa, sade en nöjd Ida Nilsson som år 2002 kommer att satsa på såväl SM som Finnkampen.
Mamma Katarina Nilsson vann sedan 10 damernas långa lopp men i herrarnas långa klass bröts Högby-dominansen av Fredrik Persson, OK Dacke som redan avgjort loppet vid vid varvningen.
   - Jag kunde ta det lugnt andra varvet, det var många som halkade runt i dag men mina orienteringsskor gav mig en stor fördel, konstaterade Persson som såg imponerande utvilad ut efter en klokt löpt mil.