På lördag avgörs Tjejmilen med Finnkampen

Lördag 2 september går Tjejmilen för 39:e gången. Start och mål är som vanligt beläget vid Gärdet i Stockholm. Över 15 000 tjejer är anmälda till årets Tjejmilendag, i år avgörs även damernas 10 000 meter på Finnkampen i samband med Tjejmilen. Första start går kl. 13.00.

Starten går på Lindarängsvägen, Gärdet. Första start går klockan 13.00. Sista start går 14.20. Tjejerna springer en fin och relativt flack bana på Gärdet och Södra Djurgården. Målgången är på Gärdet, nära startområdet.

– Tjejmilen har ända sedan starten 1984 varit en drivkraft till rörelse och hälsa. Här deltar alla, från vardagsmotionär till elit. Många av våra deltagare kommer tillbaka år efter år, och jag tror att Tjejmilen är en unik plattform för både upplevelser och minnen. Att vara på Gärdet och uppleva den vibrerande energin vid starten är något av det bästa – det måste upplevas, säger David Fridell, verksamhetschef på Marathongruppen.

Tjejmilen har ett intressant elitfält. De tre som deltar i Finnkampen och därmed springer i landslagslinnen är: Carolina Wikström, Uppsala IF, Johanna Larsson, Örgryte IS, Sarah Lahti, Hässelby SK. Läs mer om dem och övrig elit i bifogad pressinfo.

Tjejmilen Trail, start kl 11.00
Drygt 1500 tjejer är anmälda till Tjejmilens traillopp som går i skogen runt Kaknästornet. Banan går på slingrande stigar, motionsspår och ridstigar. Löparna slussas iväg några i taget för att få en bättre upplevelse i naturen.

Lilla Tjejmilen och Valles minsta Tjejmilen
Klockan 10 går starten för Lilla Tjejmilen med drygt 600 tjejer mellan 5 och 13 år. Deltagarna i Lilla Tjejmilen springer 1,5 kilometer - förutom 5-6 åringarna som springer 400 meter. Dessutom Valles minsta Tjejmilen, loppet för tjejer och killar mellan 0 och 5 år. De tar sig med eller utan föräldrar runt en bana på cirka 200 meter. Starter var 20:e minut mellan 10.30 och 12.10.