Platser kvar i Tunnelloppet

Tunnelloppet i Stockholm på söndag kan ta emot 30000 löpare. Fortfarande går det att anmäla sig till det 12 kilometer långa loppet i trafiktunnlarna.

Drygt 24 000 löpare är redan anmälda til Tunnelloppet, men med direktanmälan hoppas arrangerande Hammarby IF på upp mot 30000 löpare.
Anmälan görs nu endast i Globens biljettkassor som har följande öppettider:
lördag 12.00-19.00
söndag 7.00-17.00
Direktanmälan kostar 500 kronor och starttiden är från klockan 13 på söndag fram till klockan 17. Principen för startgrupperna är att de är i den ordning som anmälan gjorts. Efteranmälda startar alltså sist.
Klockan 13 på söndag startar elitgruppen med bland andra med bland andra OS-finalisten Mustafa Muhamed och dubble Finnkampsvinnaren Erik Sjöqvist.
Under hela eftermiddagen kommer löparna att starta på startplatsen utanför Hovet. Hovet kommer vara uppsamlingsplats för de som väntar på start.
Efter starten springer löparna ett par hundra meter ovan jord söderut innan det är dags att springa in i tunnelsystemet från infarten på Nynäsvägen.
Efter drygt 10 kilometer i tunnlarna kommer man tillbaka till utfarten på Nynäsvägen och sedan väntar några hundra meter fram till Globen där målgången sker inomhus.

Södra Länken är Sveriges största vägtunnelbygge och öppnar för trafik den 24 oktober 2004. Den nya trafikleden i Stockholm förbinder Essingeleden i väster med Värmdöleden i öster och har även anslutningar till Huddingevägen och Nynäsvägen. Den nya trafikleden Södra Länken är 6 km lång och av dessa går 4,5 km i tunnel. Byggprojektet har kostat cirka 8 miljarder kronor och har pågått sedan 1997. Cirka 60 000 fordon per dygn kan färdas i tunnlarna.