Populär stafett byter namn

Marathongruppen, Nordens största arrangör av motionsevenemang och Convini, Europas ledande helhetsleverantör av smarta, obemannade måltidsbutiker och högkvalitativa kaffelösningar har inlett ett fördjupat femårigt samarbete. I och med det byter den populära företagsstafetten Stafesten namn till Convinistafetten.

Convini har sedan 2016 varit en av huvudsponsorerna till Sveriges största företagsstafett Stafesten, som lockar tusentals deltagare till Norra Djurgården i Stockholm i slutet av augusti. Den gemensamma visionen om friska och inspirerande arbetsplatser har varit en stark drivkraft i samarbetet, som fördjupas ytterligare inför 2022 års evenemang när Convini går in som titelsponsor.

– Att verka för hälsa och välmående på arbetsplatsen kommer att vara viktigare än någonsin i sviterna av pandemin. Vi är därför mycket stolta över att ta nästa steg i vårt samarbete med Convini. Tillsammans når vi ut till, och kan inspirera en bred målgrupp inom privat- och offentlig sektor till ökad gemenskap genom rörelse. Vi kunde inte önska oss en bättre återkomst för Convinistafetten efter de senaste två årens uppehåll, säger David Fridell, verksamhetschef på Marathongruppen.

Avtalet sträcker sig över fem år och träder i kraft direkt.

– På Convini är vi otroligt glada och stolta över att spela en ännu större roll i denna fantastiska folkfest. Evenemangets goda syfte stämmer perfekt överens med vår ambition om att främja gemenskap och välmående arbetsplatser. Vi vill hylla alla deltagare genom att bjuda dem på stans godaste kaffe och en härlig picknick i det gröna. Och självklart visar vi även upp vår populära Convinibutik på plats, säger Marie Mets, marknadschef på Convini.

Convinistafetten arrangeras den 24–25 augusti i Stockholm. Varje lag består av fem löpare som springer varsitt varv på den 5 kilometer långa banan. Efteråt bjuds alla deltagare på picknick och kaffe från Convini.