Portugis på långpass vann Kålle marathon

Han hade tänkt att springa 25-30 kilometer i lördags.
Istället blev det en hel mara - det längsta han sprungit någon gång.
Fernando Dinis vann Kålle Marathon efter att ha dragit på ordentligt på första halvan för att sedan jogga i mål på 2.52.34

Mölndal AIKs Fernando Dinis satsar på terräng-SM och senare under säsongen 5000 meter. I lördags var långpass inplanerat, och eftersom ändå Solvikingarna ordnade maraton i Kållered söder om Göteborg kunde väl Dinis springa några varv och sedan bryta.
- Jag sprang på som planerat och hade 1.15 vid halvmaran, men arrangörerna övertalade mig att fortsätta hela vägen, berättar Fernando om sitt livs första maratonlopp.
Kålle marathon ordnades för sjunde gången i lördags. Vädret var, minst sagt, gråmulet och mycket dimmigt. Av och till under loppet kom det kyligt regn. Temperaturen höll sig omkring fem plusgrader.
En portugis som varit träningskompis med Paulo Guerra och som sätter av i 3.30 min/km fart låter inte som en lätt motståndare. Brittatorps Patrick Gustavsson och även Jan-Åke Lundberg som låg tvåa och trea valde att kliva av och bryta.
Men 30-årige Dinis har egentligen inga maraton-ambitioner. Inte än.
- Som junior tillhörde jag Portugals bästa löpare, men efter att haft skade problem och drabbats av skadeproblem slutade jag.
Men ödet ville att "Nanodo" skulle träffa en svensk tjej. Han flyttade till Sverige för sex år sedan och för drygt två år sedan tog han efter tio års vila upp träningen igen...
Tävlingen samlade ett femtiotal deltagare i de olika åldersklasserna upp till M70.

Resultat, Kålle marathon.
1) Fernando Dinis, Mölndals AIK, 2.52.34
2) Kristoffer Falck, IF Rigor, 3.00.35
3) Olle Rundberg, IK Granit 3.02.50
4) Mats Magnusson, Triathlon Väst, 3.03.36
5) Mats Zetterlund, Vattudalens LK, 3.06.09.