Provspring maratonbanan på söndag

Traditionsenligt arrangerar ASICS Stockholm Marathon tillsammans med TSM Running och Anders Szalkai, en provlöpning av banan på söndag 14 april. Ett långpass på drygt 29 kilometer på banan – se kartan.

Provlöpningen av maratonbanan är både ett långpass och en chans att känna på några av banans olika delar, den branta backen ner från Fleminggatan ner till Kungsholms strand, som den sugande uppförslutet i början av Folkungagatan och inte minst den beryktade Västerbron.
Start kl 10 på söndag 14 april och vid Stockholms stadion på den nästan tre mil långa banan. Slingan ut på Djurgården kommer inte att springas 

Det finns nio olika fartgrupper som håller tempo från 4:40 min/km till 7:05 min/km – du får hjälp med att välja rätt grupp. Provlöpningen är kostnadsfri för anmälda till ASICS Stockkholm Marathon, och för deltagare i TSM Running. Övriga betalar 50 kronor (Swish eller kort).

Enervit står för två vätskekontroller längs med banan där de bjuder på samma sportdryck som serveras under ASICS Stockholm Marathon. Det kommer även att finnas erbjudanden och annat kul på plats.

Provlöpningen lockade 2018 mer än tusen deltagare. För planeringen av söndagens provlöpning ser arrangörerna helst att deltagare anmäler sig här.