Reima vann Skräcklanmaran

Reima Hartikainen var helt överlägsen i Skräcklanmaran i Vänersborg som avgjordes på lördagen. Segertiden blev 2.45.02 och med det vann han sitt nionde maratonlopp för året.

Den 42-årige Skövdelöparen Reima Hartikainen är en av Sveriges absolut flitigaste maratonlöpare och lördagens mara var hans 13:e i år och 48:e totalt. Målsättningen är att hinna med två till innan årets slut. Förra helgen vann han Mariestads Marathon på 2.36.
Det var idealiskt löparväder i Vänersborg med sol, 14–15 grader och i det närmaste vindstilla. Skräcklanmaran går på en flack femvarvsbana där halva varvet löps längs Vänern. Start och mål är vid Café Skräcklan i centrala Vänersborg.
Det var 37 löpare som deltog i den 13:e Skräcklanmaran. Före det arrangerade LK TV-88 ett 100 km-lopp i fem år.
– Vi funderar på att även arrangera en halvmara nästa år, förklarar tävlingsledaren Dan Jonasson.
Årets lopp hamnade olyckligt i kalendern med närliggande Mariestads Marathon (med veteran-SM) förra helgen och Lidingöloppet kommande helg. Det höll nere deltagarantalet.