Rotich suverän även i Midnattsloppet

Av de tiotal kenyaner som tränar och tävlar i Sverige under sommaren är John Rotich den klart lysande stjärnan. På lördagskvällen tog han ytterligare en meriterande seger när han vann Midnattsloppet i Stockholm före kompisen (och ständige tvåan) Angus Cheptut.

Med en långspurt längs Hornsgatan på den millånga banan vann Rotich ett tiotal meter före Cheptut som hae ytterligare ett tiotal meter på Hälles Mustafa Mohamed.
Norske fjolårssegraren Karl-Johan Rasmussen blev distanserad med mer än en halv minut men hans klubb Haugesund fick ändå en segrare genom Bente Landöy. Norskan vann med nära en minut till tvåan Malin Öhrn.
Midnattsloppet är folkfest och upptåg, den flygande kilometern på Hornsgatan är en del av arrangemanget. Gissa om det jublades när hemmalöparen Rickard Pell, Hammarby, vann i kamp med i stort sett hela den svenska eliten. 300 meter före mål avgjorde Pell med ett ryck och lämnade konkurrenterna bakom sig. Rickard Pell var två sekunder före MAI-löparen Jörgen Zaki. Trea kom löppets favorit och förra årets svenska mästare på 800 meter, Rizak Dirshe.
Totalt deltog närmare 15000 i Midnattsloppet som på lördagskvällen ordnades för 20:e gången.