Så får man plats i New York Marathon

Så här års brukar det vara svårt för svenskar att få plats i New York City Marathon som avgörs i november. Men kors i taket - det finns fortfarande många platser kvar. Folk tror kanske att dollarkursen får resepriserna att skjuta i höjden...

Det är inte lätt att få en plats i New York City Marathon. Lätt att förstå eftersom det är ett av världens mest spektakulära maratonlopp. Start på Verrazanobron på Staten Island och ett lopp som sedan tar löparen genom Brooklyn och Queens in till Manhattan och målet i Central Park.
Varje år tillåts 30000 löpare starta. Arrangörerna i New York Road Runners Club tillåter bara amerikaner att anmäla sig direkt. Utländska löpare måste gå via de av NYRRC auktoriserade resebyråer.
I Sverige finns två:
- Stockholm Road Runners Club som brukar ha ett hundratal platser.
- Springtime Resor som efter uppköp av Running World Wide har närmare 500 platser i loppet.

De flesta platserna är redan sålda, men fortfarande finns faktiskt chans att anmäla sig till New York Marathon. Priserna för de kortaste (sex dagar) resorna börjar strax under 10000 kronor. En höjning med endast några hundralappar sedan förra året.
- Jag tror ändå att det är den höjda dollarn som påverkat och tidigare har man också behövt planera sin start i New York Marathon nästan ett år i förväg men nu har vi alltså platser kvar, säger Patrik Yderberg.

För mer info se http://www.springtime.se"