Said sparade krafterna

Said Regragui hade hoppats kvalificera sig för maratonloppet vid sommarens VM-tävlingar i Osaka, men när han inte höll tillräckligt bra tempo under första milen klev han av Enschede Marathon i Holland.

Förra året var Said under den svenska VM-kvalgränsen 2.15 när han noterade 2.14.52 i Treviso Marathon i Italien. Han vann dessutom Pune Marathon i Indien, ett lopp som avgjordes i väderleksförhållanden som liknar det väder som kan förväntas i Osaka.

Said Regragui finns med bland Svenska friidrottsförbundets VM-kandidater. Han hade uppfattat att det räckte med en tid under den officiella VM-kvalgränsen 2.18 för att kvala in till VM. I torsdags kom dock beskedet från förbundskaptenen Thomas Engdahl att det krävdes en tid under 2.15 – eller i alla fall nära 2.15 – i Hollands äldsta maratonlopp skulle räcka
för att säkra en VM-plats.
Said, som var inställd på att en tid strax under 2.18 skulle räcka, blev förvånad.

– Min öppning var för dålig för att det skulle kunna bli under 2.15, kommenterade Said efter Enschede Marathon.
– Jag klev av vid 12 km. Bättre att spara krafterna till Stockholm Marathon som för mig är vårsäsongens viktigaste tävling.

Fjolårets Stockholm Marathon-vinnare Anna Rahm springer Hamburg Marathon nästa helg. Hon ska då försöka kvalificera sig för VM.