Säsongen kan börja

Våren är här. Enligt den meterologiska definition är gränsen nu i södra Norrland. Ett annat vårtecken är att tävlingssäsongen nu drar igång med bland andra klassiska Två Sjöar Runt i Stockholm.

Första massan och mässan i Två Sjöar Runt
Två Sjöar Runt har i 41 säsonger varit en säsongsupptakt för löpare i Stockholm. På söndag är det dags igen för loppet som har två huvuddistanser - en lång (11,2 km) och en kort (5,7 km).
Närmare tusen löpare hoppas arrangerande Sundbybergs IK på och öppnar redan på lördagen sin sportmässa i Löthallen i Sundbyberg där Runners' Store - Sveriges största löparbutik - tömmer lagret inför den nya säsongen och ger 50 procents rabatt på utgående lager.

Efteranmälan kan göras på mässan som har följande öppettider: Lördag 17 mars kl 12-15, Söndag 18 mars kl 9-16.

Mer information på Två Sjöar Runts hemsida

Vårtävlingar perfekt start i Göterborg
Solvikingarna ordnar två lördagar i rad Vårtävlingar i Skatås. Första lördagen handlar det om ett varv på grus-8:an - det vill säga åtta kilometer. Lördagen 24 ökas distansen till 16 eller 32 kilometer. Samling och efteranmälan vid Solvikingarnas klubbstuga i Skatås - efteranmälan kostar 70 kronor.
Mer info på Solvikingarnas hemsida

Rekordinresse: Fullt i årets första ultralopp
Ultralöpningen seglar i medvind. 150 löpare är anmälda till 6-timmars i Skövde på lördag (17 mars).
Det handlar om att springa så långt som möjligt under sex timmar på en 1200-meters rundbana vid Volvohuset i Boulognerskogen i Skövde. Officiell tid tas även efter 42195 meter (maratonsträckan).
Intresset för åretes första ultralopp har varit rekordstort och fler platser än de 150 finns tyvärr inte:
- Vi har bara 150 tidtagningschips och kan inte ta emot fler löpare nu, meddelar tävlingsledaren Reima Hartikainen.