Se bilderna från galna STHLM Urban Trail

Regnet öste ner under natten, och väderprognosen lovade rejält med regn hela dagen. Men när STHLM Urban Trail slog upp portarna till kanske världens vackraste evenemangsområde sken solen. Blåklädda löpare fyllde den stora gräsmattan i Galärparken, mitt emellan Junibacken och Vasamuseet. 3 700 deltagare var anmälda till det spektakulära STHLM Urban Trail.

Cia Bildt Sandgren var taggad för den andra upplagan av STHLM Urban Trail.

– Det ska bli så kul, jag förstår inte riktigt vad som hände med vädret, det är ju sol nu, säger en taggad Cia Bildt Sandgren under uppvärmningen i startfållan.
STHLM Urban Trail är ett lopp där arrangören, Marathongruppen, tagit traillöpningen till en ny, lekfull och urban miljö. Inte nog med att trailloppet går inne i stan – det går även inne i ett flertal välkända och spännande Stockholmsbyggnader.

Efter starten nere på kajen sprang vi först mot museet Vikingaliv – en helt ny upptäckt för många av deltagarna visade det sig. Det togs selfisar med full vikingautstyrsel.
Sedan kom en av förra årets favoriter, Skansen, där fick vi springa genom ett grönskande vackert parti, med fullt av aktiviteter och lekar. Några testade att gå på styltor, andra kunde nästan inte sluta ta selfies.

Efter Skansen kom en lite längre löpsträcka, när vi sprang cirka två kilometer till den vackra borggården på Armémuseum. 

SF biografen Rigoletto och gallerian, MOOD Stockholm var näst på tur. Sedan vidare till det coola, ganska nya hotellet Downtown Camper – förbi frukostmatsalen där yrvakna hotellgäster gjorde stora ögon när ett gäng glada blåklädda löpare sprang igenom.

Ungefär här vände vi och började ta oss sakta tillbaka mot målet, men flera byggnader var fortfarande kvar. Musikaliska som tog oss en sväng genom stallet. Där fick vi lyssna till vacker musik, och en del kunde inte låta bli att ta några ”balettsteg”.

Ett par kilometer tillbaka till Djurgården väntade, och in på det slottsliknande Nordiska museet. Här blev det trappträning och stora ytor att springa igenom. Mäktigt -  så har vi aldrig upplevt Nordiska museet tidigare. På väg mot målet sprang vi genom restaurangen och sköna sommarhänget Josefina, där ett gäng glada deltagare passade på att ta ett dopp i poolen.

STHLM Urban Trail är helt klart ett upplevelselopp. Tror nog att 80 procent av deltagarna sprang med mobilen i handen – mängder av selfies kan hittas på Instagram under #sthlmurbantrail.

Turister i sin egen stad: Martin Jättner och Linda Renman,

– Det var väldigt roligt, jag har till exempel inte varit på Skansen sedan jag var barn. Det här loppet fick mig att känna att jag vill turista mer i min egen stad, sa en nöjd Martin Jättner, efter loppet.
– Det känns verkligen att arrangören har jobbat med bansträckningen. Det var så stor spridning på typen av byggnader – superbra fixat. Och jag kan tänka mig att många platser verkligen skulle tjäna på att vara med i STHLM Urban Trail – de får synas, men på ett ovanligt sätt, säger Linda Renman,
När alla tagit sig i mål och det var dags att packa ihop, hände det som prognosen varnat för. Regnet kom.