Semesterfirare och eliten gillade Trosa

Sommar och 22-23 grader. Skogar av segelbåtar nere i hamnen och fullt med folk på stan. Trosa stadslopp har inramningen som ett riktigt semesterlopp ska ha. Bra arrangemang - och ett riktigt spännande lopp.

Åtminstone i herrklassen var det hårt om segern men tanzanierna Naftael Dako och Onesmo Ludago. Det var först på de sista 300 meterna på den 9 kilometer långa banan som Naftael kunde rycka ifrån, även om det endast skiljde 15 meter mellan löparna i mål.
Bakom dem tog Julius Mtibani tredjeplatsen, men det var mest för att Idris Ibrahim sparat på spurten för länge.
- Jag sprang och höll igen för att dra på en 400-meters spurt och så plötsligt var dör målet upp framför oss, sade Idris som var två sekunder efter Mtibani i mål.
I tjejernas elitklass var Marie Söderström-Lundberg tävlingssugen efter tre veckors tävlingsuppehåll efter storloppet i Stockholm Marathon. Återhämtningen efter maran har gått bra och Marie öppnade första varvet av två i högsta fart.
- Det gick lite trögare mot slutet, så maran satt nog i benen litegrann ändå, sade Marie som nu vann med knappa två minuters marginal till klubbkompisen från Hässelby, Camilla Benjaminsson.