Shemweta smög igång med Lidingöstafetten

Det var skönt löparväder med femton plusgrader och vindstilla när det 39:e Lidingöloppet inleddes med Lidingöstafetten klockan fyra på
fredagseftermiddagen.

Trots att deltagarna fått ta ledigt från jobbet efter lunch var det 265 lag som ställde upp i denna fyramannastafett som nu avgjordes för 16:e gången.
Det handlar om terränglöpning, två sträckor på 4 km och sedan två
sträckor på 2,3 km. Lidingöstafetten har klasser för olika typer av företag, men stafetten lockar också flera landslagsmeriterade svenska löpare som tävlar på kortare distanser och som därför tycker att Lidingöloppets tremil är för tuff.
Det blev rysk seger både i herr- och damklassen genom Kirovets från S:t Petersburg.
I skymundan sprang dubble Stockholm Marathon-vinnaren Alfred Shemweta startsträckan för ett av lagen som kom en bit efter de suveräna vinnarna. Detta var Shemwetas första tävling på 14 månader. Han fick känning av en skada under slutmilen av Stockholm Marathon i fjol där han slutade på andra plats. En månad senare förvärrades skadan under ett 5 000-meterslopp, och Alfred Shemweta har tvingats avstå alla tävlingar sedan dess.
Träningen gick bra förra hösten, men sedan kom smärtan tillbaka under
hårdkörning i Tanzania i vintras. Efter vila och försiktig uppbyggnadsträning har Alfred Shemweta nu börjat uppladdningen inför
nästa säsong.
- Jag ville smyga igång med tävlandet, så det här var ett bra tillfälle,
kommenterade han.

Resultat Lidingöstafetten:

Herrar:
1) Kirovets, Ryssland, 36.55
2) Löparhögskolan Borlänge 37.34
3) TKI Skellefteå 38.37

Damer:
1) Kirovets, Ryssland, 43.52
2) Hässelby 45.58
3) Spring Girls 57.30

För utförliga resultat, se www.lidingoloppet.se