Sist kom först på Sportmässan

Magnus Johansson hängde på låset när GöteborgsVarvets sportmässa öppnade klockan 10 på fredagen.
Jag har tränat i ett år och har tagit ledigt idag för att ladda upp, sade Magnus Johansson som tillhörde tätklungan som var först med att hämta ut nummerlappen.

Med startnummer 35 783 startar Magnus Johansson i den sista startgruppen med start strax efter att elitlöparna redan har sprungit i mål på Slottsskogsvallen.
Sådana är reglerna i GöteborgsVarvet. Har man inte sprungit tidigare och inte har meriter så hamnar man i de sista startleden med kanske 30000 löpare framför sig.
- Mitt mål i år är att springa mig upp några startled och så småningom få ett bra startnummer, förklarar Magnus.
27000 av de circa 35000 löparna har sprungit GöteborgsVarvet tidigare. Många har loppet som enda löpartävlng under året men springer år efter år. Andelen debutanter är betydligt mindre än till exempel Stockholm Marathon och Lidingöloppet.

Strax innan klockan 14 på fredagseftermiddagen registerades den 35000:e löparen till årets lopp. Ytterligare ett hundratal löpare väntas ta möjligheten att efteranmäla sig för 500 kronor vid nummerlappsutdleningen.
GöteborgsVarvet har vid två tillfällen tidigare haft över 35000 anmälda, 1992 var 35200 anmälda och rekordet är från förra året med 36095 löpare. Loppet är Sveriges största lopp och det 15:e största långloppet I Europa.