Sista chansen att springa Tjejmilens klassiska bana

Ända sedan Tjejmilen startade 1984 har banan sett i princip likadan ut. Starten har gått vid Sportfältet på Gärdet och banan har sedan tagit löparna vidare ut på Södra Djurgården och sedan tillbaka till Gärdet för målgången. Men nu är alltså en förändring på gång.

Att banan har varit älskad har visat sig inte minst i de deltagarundersökningar som görs varje år. Den lättlöpta banan och den vackra naturen ute på Södra Djurgården har uppskattats av deltagarna ända sedan starten. Så varför ändra banan?

– Vi vill fira Tjejmilens 40-årsjubileum 2024 med pompa och ståt – och en av de saker vi länge velat göra är att bjuda våra deltagare på något alldeles extra. Därför har vi tagit fram en helt fantastisk jubileumsbana som bara kommer att gälla 2024, säger Marathongruppens Malin Aho som är projektledare för Tjejmilen.

Hon berättar att planeringen inför jubileumsloppet pågår för fullt och att det kommer att bli något alldeles extra. Det är inte bara banan som kommer att göra Tjejmilen 2024 till ett unikt lopp. Under hösten och nästa vår kommer flera spännande nyheter och aktiviteter att presenteras.

– Vi förväntar oss en rejäl ökning av deltagare under vårt jubileumsår. Därför kommer de som deltar i årets Tjejmilen få en VIP-inbjudan där de är garanterade en startplats till vårt jubileum. De får också ett extra lågt pris och en jubileumströja, säger Malin Aho.

För dig som är nyfiken på Tjejmilen i framtiden kan nämnas att banan 2025 återigen kommer att gå på Södra Djurgården med vacker natur och vatten i fokus.