Sjöqvist från start till mål i Hässelby

Erik Sjöqvist och Marie Söderström-Lundberg gillar Hässelbyloppet. Båda
har vunnit tävlingen ett par gånger tidigare, och båda tog nu klara segrar
när Hässelbyloppet avgjordes för 17:e gången.

Erik Sjöqvist har skurit ned träningen sedan han vann 5000 m och 10000 m i Finnkampen för fem veckor sedan, men han verkar inte ha tappat formen för det.
Erik utklassade sina konkurrenter på den snabba 10 000 m-banan genom Hässelby, Råcksta och Välligby i nordvästra Stockholm. Han vann loppet på 29.45 och var därmed endast 13 sekunder från sitt eget tre år gamla banrekord.
Segermarginalen till tvåan Mats Granström blev hela 1.56 – en av de största i tävlingens historia.
– Jag är förvånad att det gick så bra. De senaste veckorna har jag nästan enbart kört distansträning. Det har bara blivit två kvalitetspass, summerade Erik Sjöqvist.
Enhörna-löparen ägnar hösten åt grundträning inför vinterns inomhustävlingar.
- Jag satsar på 3 000 m i inomhus-EM, berättade Erik, som vann Hässelbyloppet 2000, 2001 och 2003.

Marie Söderström-Lundberg tog även hon sin fjärde seger i Hässelbyloppet, och låg precis som Erik Sjöqvist i täten från start till mål. Den fyrfaldiga Stockholm Marathon-vinnaren har tävlat sparsamt i år eftersom hon p.g.a. nya arbetsuppgifter inte kunnat träna lika mycket som vanligt.
- Jag bestämde mig för att satsa hårt från början, berättade Marie, som nu gjorde sin fjärde tävling för säsongen.
I Lidingöloppet för två veckor sedan öppnade Marie försiktigt och förbättrade sedan stadigt sin placering under loppet. Nu låg Hässelby-löparen hela tiden etta i damklassen.
Marie nådde målet på Hässelby Idrottsplats 11 sekunder före Christin Johansson från Kville som var bästa svenska i Lidingöloppet.

För femte året i följd noterades deltagarrekord i Hässelbyloppet 1166 löpare var anmälda. 919 genomförde loppet. Det var fem grader varmt och mulet när loppet startade. Målgången bjöd på solsken och stundtals lätt duggregn.
Hösten märktes tydligt längs banan, med träd som lyste i gult och rött.