Skulder kan stoppa Vasastafetten

Succén Vasastafetten som avgörs på den klassiska sträckan mellan Sälen och Mora har stora skulder och har varken betalat för medaljer eller hyra för lokaler enligt Dalarnas Tidning.
Inte heller Dalarnas Friidrottsförbund har fått sin sanktionavgift på 12500 kronor och nu överväger förbundet att inte ge arrangören nytt tillstånd.

Enligt Dalarnas tidning har arrangören Mora Motionsidrottsförening skulder på minst en kvarts miljon kronor. Hallmans Idrottspriser i Stockholm väntar fortfarande på betalning för medaljerna som deltagarna fick i 2007 års arrangemang.Därutöver har kontrollerna efter banan inte fått sin ersättning på omkring 160 000 kronor.
Enligt uppgift ska Vasastafetten även vara skyldig för hyran av kansliet.

I samband med vasaloppshelgen brukar normalt inbjudan ligga klar för distribution gällande det aktuella årets stafett. Sportchefen Lars Wallner vill inte uttala sig om det blir något lopp 2008, utan hänvisar till motionsidrottsföreningens ordförande, Tord Karlsson.

Till Mora tidning säger Mora Motionsidrottsförening ordförande Tord Karlsson att läget är under kontroll:
Hur stor är den samlade skuldsumman?
- Det vet jag inte för tillfället, men beträffande betalningen till kontrollerna brukar det alltid ske i samband med årsmötet året efter arrangemanget.
Varför har Hallmans Idrottspriser ännu efter ett halvår inte fått betalt?
- Det vet jag inte eftersom jag inte varit med hela tiden.
Hur får ni fram pengar att betala skulderna?
- Det är genom våra sponsorer som vi får medel att betala räkningarna, säger Tord Karlsson.

Vasastafetten är en av Sveriges största stafetter. I 2007 års upplaga var 341 lag anmälda. Det första officiella loppet ordnades 1991. Frågan är nu om det blir något lopp 2008.