SM på Söder blev DM i Vallentuna

De senaste tre åren har Hammarby förberett ett terräng-SM i Stockholm där man hittat en publikvänlig och utslagsgivande bana i Tantolunden. Därför är det lite förvånande att årets mästerskap nästa helg avgörs i – Halmstad!

Den livaktiga söderklubben, med bl a Midnattsloppet på sin repertoar, kom inte överens med Svenska friidrottsförbundet om lämpligt tävlingsdatum och drog sig därför ur det hela.

Det innebär till exempel att stockholmarna på söndag genrepar i området intill Vallentuna IP. Här gick DM senast för fyra år sedan, i huvudsak på terrängspår som nu fått en uppfräschning och en sträckning där åskådarna kan följa löparna under en rätt lång del av 2-kilometersslingan.

Framför allt den manliga korta banan tycks bjuda på ett getingbo. Startlistan innehåller bland andra de landslagsmeriterade löparna Mats Granström, numera i Spårvägen liksom nestorn Kent Claesson. Turebergs John Laselle och Hässelbys Albin Johansson har sina främsta meriter på medeldistans och får visa att vinterns grundträning skötts på ett bra sätt.

DM-tävlingarna är även öppna för deltagare från andra distrikt. Återstår att se om några av Enhörnas duktiga långlöpare dyker upp för en sista formtest inför SM-et.

Arrangören bjuder också på en motionsklass över 4 km för både män och kvinnor; ett bra tillfälle att köra lite tuff terränglöpning inför SpringCross om ytterligare några veckor.