Sommarvärme på Grabbhalvan i Norrköping

I ett underbart försommarväder sprangs på onsdagskvällen den andra upplagan av årets Grabbhalvan-lopp i Norrköping. Det första loppet gick i tisdags i Jönköping. Allt som allt blir det 9 lopp under detta år, det sista i Linköping 9 augusti.

Som vanligt ett stort startfält med både elitlöpare och motionärer. Banan mäter 5 km och i Norrköping var start och mål förlagt till Tyska Torget.
Norrköping är hemmastad för Grabbhalvan som startades av ett gäng killar våren 1993. Numera är Grabbhalvan en serie av lopp som arrangeras i nio städer. Strörst är Norrköping. 2845 löpare fullföljde i onsdagskväll.
Redan från start tog Anders Karlsson från Enhörna hand om täten tillsammans med Mathias Pettersson från Kumla. De var ihop ca halva loppet, men sedan var Anders lite starkare och kunde gå ifrån Mathias så avståndet i mål blev 15 sekunder. Detta var Anders första lopp för våren som enligt egen utsago vid segerintervjun såg fram mot Stockholm Maraton den 9 juni.
Trea blev Said Regragui och fyra fjolårssegraren Fredrik Uhrbom.
I Jönköping i tisdags var Martin Söderberg snabbast.