Spring i benen i Borlänge

I ett nära nog perfekt väder för löpning avgjordes på lördagen terrängtävlingen Spring i Benen i Mellsta utanför Borlänge. Efter den senaste tidens regnande så blev det uppehållsväder och terrängen bjöd på ett fint underlag.

På de korta distansen så vanns som väntat damklassen av Catharina Asph med två minuters marginal till tvåan.
På herrsidan så kryddades loppet av löpare från löparhögskolan där Eksjö Södras Jörgen Johansson lyckades att springa från Björn Ahlepil med 17 sekunder.
På långa banan blev det stenhård fart från början då hemmalöparen Peter Nzimbi ryckte åt sig en ledning redan efter 100 meter, som han sedan aldrig släppte ifrån sig. Däremot så lyckades elitorienteraren Håkan Eriksson från Malung hålla ett avstånd på 8-10 sekunder under första varvet. På slutet tappade Håkan farten något så att Nzimbi kunde vinna tämligen ohotat till slut.
På damsidan vann Anita Nordenström med bara 10 sekunder före Sara Olsson.