Stefan Olsson ny friidrottskapten

Stefan Olsson – mångårig ledare i IF Göta Karlstad – blir ny förbundskapten för friidrottslandslaget efter Thomas Engdahl som slutar sin tjänst 30 september. Olssons kontrakt löper till och med OS i London 2012.

Under vintern har rekryteringsprocessen efter en ny förbundskapten pågått. Det slutgiltiga valet föll på Stefan Olsson, 46 år från Molkom utanför Karlstad.
– Det känns väldigt roligt att få börja arbeta professionellt med friidrotten igen efter ett litet uppehåll. Friidrottslandslaget måste vara det härligaste landslaget att få ansvaret över och det känns otroligt inspirerande och utmanande att få föra laget vidare mot fortsatta framgångar, säger Stefan Olsson.

Olsson har en gedigen bakgrund inom friidrotten, framför allt som mycket central person i IF Göta Karlstad då han under perioden 1991-2005 var klubbens kanslichef med ansvar för klubbens ekonomi, verksamhet och stora arrangemang.
Som ideell ledare har Olsson varit verksam sedan 16 års ålder och som aktiv själv som löpare sedan barnsben. Stefan Olsson är flitigt använd som speaker vid många stora idrottsevenemang och han är sedan länge friidrottskommentator i Eurosport.
Olsson som är utbildad civilekonom arbetar idag som kanslichef på Karlstad Golfklubb.

– Vi är glada över att kunna presentera Stefan Olsson som efterträdare till Thomas Engdahl. Stefans erfarenhet, personlighet och kunnande har stämt mycket väl in på vår kravprofil och vi hälsar Stefan välkommen i gänget, säger Mikael Peterson, generalsekreterare som tillsammans med ordförande Lennart Karlberg och Mats Åkerlind, elitansvarig i förbundsstyrelsen haft ansvaret för rekryteringsprocessen.
Stefan Olsson tillträder på halvtid 15 juli och heltid från och med 24 augusti. Den första tiden kommer han att gå parallellt med Thomas Engdahl för att sedan ansvara för uttagningen av Finnkampslaget då Engdahl och landslaget är på OS.

Stefan Olsson är den förste förbunskaptenen i friidrott som fått jobbet på sina ledarmeriter. Samtliga tidigare förbundskaptener har varit tränare.
Olsson är samtidigt den tredje personen från IF Göta som blivit förbundskapten. Hans föregångare är Anders Borgström (år 1984 – 1988) och Ulf Karlsson (år 2000 – 2004).