Sthlm Run Fest tar den virtuella löparupplevelsen till nästa nivå

Den 5 juni var tanken att ASICS Stockholm Marathon skulle ha arrangerats. Men i pandemins spår flyttade Marathongruppen evenemanget till den 9 oktober. Nu står det klart att det ändå blir en löparfest den 5 juni. Sthlm Run Fest är ett samarbete mellan Marathongruppen, teknikplattformen Sprintcrowd och löparcoacherna från Urban Tribes. Inspiration, träningstips och intervjuer med elitlöpare utlovas.

Under 2020 var vi många löpare som fick lära oss att springa virtuella lopp. Samarbetet mellan Marathongruppen, Sprintcrowd och Urban Tribes tar konceptet ett steg längre. Fokuset ligger på liveupplevelsen, att alla springer samtidigt var de än är, i kombination med en ljudupplevelse som möjliggör för coachning, livepoddar och underhållning.

- Vi är glada över att arbeta med Sprintcrowd och Urban Tribes och de blir en viktig del av vår digitala resa. Vi valde Sprintcrowd på grund av deras unika plattform för virtuella live-evenemang som nu hjälper oss att bredda vårt erbjudande. Genom denna satsning får vi chansen att inspirera och möta våra löpare var de än är, säger David Fridell, marknadschef för Marathongruppen.

Den tekniska plattformen Sprintcrowd har funnits på marknaden i cirka ett halvår och samarbete med Marathongruppen och Urban Tribes tar produkten till en större publik.

- Vi är hedrade av att väljas av både Marathongruppen och Urban Tribes. Detta markerar verkligen en milstolpe på vår resa för att skapa en hälsosammare värld med hjälp av moderna och transformativa idrottsupplevelser, säger Victor Wigelius som är VD på Sprintcrowd.

Springa och lyssna
Springa tillsammans men där du är, och samtidigt lyssna på ett tre timmar långt liveprogram med mängder av löparinspiration, är det som väntar deltagarna i Sthlm Run Fest. Det blir intervjuer, träningstips, utrustningsråd och DJ-sessioner med gäster som Mustafa Mohamed, Anders Szalkai, Carolina Wickström och Suldan Hassan, och är du inte i form för ett längre långpass så kan du välja att lyssna på delar av programmet. Sändningen kommer att vara på engelska och de som redan är anmälda till ASCIS Stockholm Marathon får medverka kostnadsfritt. För övriga kommer Sthlm Run Fest att kosta 149 kr. 

- Mest av allt vill vi ju träffa alla deltagare och få känna den där speciella marastämningen. Men när det just nu inte går ska det bli väldigt roligt att ta det virtuella konceptet ett steg till. Detta är inte ett virtuellt lopp, utan en modern löparupplevelse som verkligen ger något tillbaka till deltagarna, säger Jenny Sunding som är marknadsansvarig för ASICS Stockholm Marathon.

Programledare för dagen blir löparprofilen Rubin McRae, som är medgrundare till Urban Tribes, som nu också fördjupar sitt samarbete med Marathongruppen.

- Att få finnas nära den stora löparcommunityn som finns i Marathongruppens närhet, i kombination med förmågan att nå ut genom Sprintcrowd-plattformen gör att vi kan leverera en helt ny dimension av löpning som är unik även globalt sett, säger Lisa McRae, grundare och VD för Urban Tribes.

Läs mer om Sthlm Run Fest här

Not: marathon.se ägs av Marathongruppen