Minimaran rena rama julafton

På söndagen fortsatte maratonfesten. Eller ska man kalla Minimaran för en sorts julafton?

- Ja, det känns nästan så, säger Oskar Lissegård och tittar djupt ner i Stor&Liten-kassen fylld med belöningar för den som springer Minimaran.
Få se nu; där finns juice, choklad, Tshirt, visselpipa, vattenpistol, frisbee och presentkort på ett CD-spel för bara 5 kronor.
- Fast vi är hockeyspelare, säger Martin Thuresson. Jag har gjort 37 mål.
Lagspelare alltså. Martin och Oskar har också gjort sällskap på den 2,1 kilometer långa slingan från starten på Östermalms IP till målet på Stockholm Stadion. Det tog 11.06 och gav placering 166 och 168 i startgrupp 9 som för pojkar 9 år.
- Vår tränare anmälde hela laget och vi springer i hockeytröjorna, berättar Oskar när ytterligare två Flemingsbergare ansluter.
Flemingsberg betyder ju också något i löparsammanhang.
- Han som vann igår sprang för Flemingsberg, vet Micke Stending.
Men att han hette Alfred Shemweta är kanske inte lika lätt att veta.
- Fast jag skulle nog tänka mig att bli maratonlöpare, säger Micke kanske inte helt medveten om att det i så fall kryllar av duktiga löpare bland funktionärerna att fråga om råd.
SM-trean Ingmarie Eriksson hjälper barnen att komma rätt efter målfållan, SM-tvåan Susanne Johansson och segraren Marie Söderström Lundberg turas om att dela ut medaljer till de snabbaste löparna. Minimaran arrangeras ju av friidrottsklubbarna Hässelby och Spårvägen, och det formligen kryllar av svenska mästare på innerplan.
- Det känns bra att vara här och hjälpa till också, säger Marie som för mindre än ett dygn sedan spurtade i mål som segrare i Stockholm Marathon.

Alla resultat på hemsidan.

Mer om Stockholm Marathon 1999