Cyklade hela natten innan maran

Klockan 20.03 på fredagskvällen började det stora kraftprovet för Lena Karlsson. Visst, vi skriver om maraton här, men här handlar det också om cykling som lite uppvärmning. 30 mil runt Vättern närmare bestämt.

Natten mellan fredagen och lördagen tillbringade alltså Lena på cykelsadeln. Klockan sju på lördagen cyklade hon i mål i Motala, under prestigefyllda 11-timmars gränsen.
- Sedan satte vi oss i minibussen och åkte upp till Stockholm, berättar Lena Karlsson som hann sova några timmar i bussen innan det var dags för nästa utmaning.
- Målet var att springa maraton under fem timmar, ler Lena och sneglar mot klockan som visar på en betydande marginal.
För Lena började sportandet för elva år sedan. Först ett Vasalopp, sedan en klassiker. På det marathon och sedan järnmannen ett antal gånger. Järnmannen är det tuffa triathlon då man först simmar man 3,9 kilometer, cyklar 18 mil och avslutar med ett maraton.
- Det här var lika tufft, säger Lena.
Vätternrundan eller maran då, vilket är jobbigast?
- Det är på olika sätt jobbiga, men de är nog likvärdigt.
Finns det några utmaningar kvar nu?
- Det skulle väl vara en multisporttävling. Det vore kul.
Grunden till ett bra mulitsport-team har de redan i Eskilstuna. Lena var naämligen inte ensam om att dubblera med Vätternrundan och Stockholm Marathon. Med sig hade hon klubbkompisarna i Eskilstuna Triathlon Håkan Carlsson, Andreas Andersson samt Robert och Daniel Malmström.

Mer om Stockholm Marathon 2003